Centrul de informații DAN AIR

Primește cele mai tari oferte la biletele de avion direct în inbox-ul tău!

Pentru că ne dorim să vă bucurați de o experiență de călătorie fără stres, vă oferim următoarea franșiză de bagaje, gratuit, la toate biletele pentru pasagerii care plătesc tarif întreg (orice copil și/sau adult cu un bilet valabil).

 

· Un bagaj de cabină cu dimensiuni maxime de 40 cm x 30 cm x 20 cm, care nu trebuie să depășească 10 kg.

· Un bagaj de cală de maximum 23 kg (dimensiuni maxime de 100 cm x 80 cm x 30 cm).

Infanții (copii cu vârsta cuprinsă între 7 zile și 2 ani la data zborului) nu au inclus bagajul de cabină. Aceștia au dreptul de a transporta gratuit un bagaj de cală de maximum 23 kg sau un cărucior.

 

Bagajul de cabină - trebuie să încapă sub scaunul din fața dumneavoastră. Produsele duty-free pot fi transportate separat de bagajul de cabină.

Vă recomandăm să transportați toate obiectele de valoare (documente, bani, bijuterii, dispozitive electronice) în bagajul de cabină.

În cazul în care vă prezentați la poarta de îmbarcare cu un bagaj care depășește greutatea și/sau dimensiunile maxime admise, acesta va trebui transportat în cală contra unei taxe pentru procesarea urgentă a bagajelor. Taxa se aplică pentru fiecare bagaj, pentru fiecare pasager și pentru fiecare zbor și poate fi verificată în secțiuneaTaxe și Reguli tarifare.

 

De asemenea, vă rugăm să rețineți că spațiul în compartimentele de deasupra capului poate fi limitat în cazul zborurilor cu grad de ocupare mare, astfel încât este posibil să fim nevoiți să vă transportăm bagajele de mână în cala aeronavei. În acest caz transportul se va efectua fără a percepe alte taxe pentru bagaje.

 

Bagajul înregistrat - Bagajul de cală este gratuit, în limita a 23 kg pentru fiecare pasager. Greutatea bagajului înregistrat nu poate fi cumulată între doi sau mai mulți pasageri. În cazul în care un bagaj depășește greutatea maximă sau dacă vă prezentați la biroul de check-in cu un bagaj suplimentar, vi se va percepe o taxă de excedent la (detalii în secțiunea Taxe și Reguli tarifare).

 

Dacă intenționați să călătoriți cu bagaje suplimentare, puteți transporta până la 4 bagaje pentru fiecare pasager. Puteți rezerva bagajele suplimentare în avans, în timpul procesului de rezervare sau ulterior, prin modificarea rezervării. Pentru a face acest lucru, trebuie să accesați rezervarea online în secțiunea Gestionază rezervarea, unde veți folosi codul de rezervare și numele dvs. de familie ca și criterii de căutare.

 

După accesarea rezervării, trebuie să faceți clic pe butonul Servicii Adiționale, să adăugați bagajul dorit și să efectuați plata.

Permitem transportul animalelor de companie - doar câini și pisici - atât în cabină, cât și în cală. Transportul se face prin plata unei taxe și/sau a unei suprataxe în funcție de greutatea animalului (detalii în secțiunea Taxe și Reguli tarifare).

 

Pentru transportul în cabină, cușca de transport nu trebuie să depășească 25,5 x 40 x 40 cm și greutatea totală de 8 kg (animal + cușcă). Animalul trebuie să fie ținut în cușcă pe toată durata zborului. Cușca pentru transportul în cabină poate fi confecționată din materiale dure (plastic/metal) sau moi (textil).

 

Transportul animalelor de companie în cabină este limitat la 5 animale de companie (cuști) / zbor.

Deoarece cușca trebuie transportată sub scaunul din față, fiecare pasager poate transporta doar o singură cușcă. În cazul în care un pasager dorește să transporte 2 animale de companie în cabină, trebuie să rezerve un loc suplimentar.

 

Pasagerii care călătoresc cu animale de companie în cabină trebuie să fie prezenți la ghișeul de check-in cu cel puțin 90 de minute înainte de zbor, chiar dacă au făcut check-in online. Aceștia vor fi așezați pe ultimele rânduri din aeronavă pentru a evita orice disconfort pentru restul pasagerilor.

 

Animalele de dimensiuni medii/ mari pot fi acceptate pentru transport numai în cala aeronavei. Permitem transportul a 3 animale în cală/segment zbor. Pentru câinii care depășesc 32 kg, până la 50 kg (animal + cușcă), se va achita o suprataxă la biroul de check-in din aeroport. Cușca de transport trebuie să fie confecționată din materiale dure (metal, plastic, lemn) și să nu depășească dimensiunile de 120 cm x 80 cm x 80 cm. Pentru mai multe detalii privind transportul în cală, vă rugăm să consultați articolul 9. 9 din Termenii și condițiile de călătorie.

 

Pasagerii care călătoresc cu animale în cală trebuie să fie prezenți la ghișeul de check-in cu cel puțin 120 de minute înainte de zbor, chiar dacă au efectuat check-in online.

Pentru a călători cu un animal de companie într-un stat membru al UE, animalele vii trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

a) trebuie să aibă un microcip de identificare implantat sub piele;

b) trebuie să aibă un vaccin antirabic valabil, în conformitate cu legislația în vigoare;

c) trebuie să dețină un pașaport pentru animale, eliberat de un medic veterinar.

 

Pe zborurile către/dinspre Marea Britanie, nu este permis transportul animalelor de companie. 

Puteți transporta instrumentul muzical în cabină sau în cală.

 

Pentru a transporta un instrument muzical ca bagaj de mână (în locul bagajului de cabină standard), acesta nu trebuie să depășească dimensiunile maxime de 55 cm x 40 cm x 20 cm și greutatea de 10 kg, astfel încât să poată fi depozitat în compartimentul pentru bagaje de mână.

 

Pentru instrumente mai mari, dar care nu depășesc 114x22x43 cm (înălțime/adâncime/lățime) și 75 kg, puteți rezerva un bilet pentru bagaj de cabină mare (CBBG) împreună cu rezervarea dvs. În acest scop, vă rugăm să contactați Serviciul suport clienți și să furnizați coordonatele biletului pe care doriți să îl emiteți (data și ruta călătoriei, numele, data nașterii și naționalitatea pasagerului și informațiile de contact) și să menționați că doriți să adăugați și un instrument muzical. Biletele pentru bagajele mari de cabină (CBBG) nu au o franșiză individuală de bagaj.

 

Deoarece pasagerul și bagajul de cabină agabaritic au automat locuri alăturate, pasagerii care călătoresc cu instrumente muzicale nu pot rezerva locuri în dreptul ieșirilor de urgență, din motive de siguranță.

 

Instrumentul trebuie să fie ambalat astfel încât să permită fixarea cu centura de siguranță și să se prevină orice posibilitate de rănire a celorlalți pasageri sau membri ai echipajului.

 

Dacă alegeți să transportați instrumentul muzical ca bagaj de cală, îl puteți transporta în loculu bagajul inclus în franșiză (dacă instrumentul nu depășește 23 kg) sau puteți plăti o taxă pentru bagaj suplimentar, dar este important să aveți în vedere că nu suntem responsabili pentru orice daune care ar putea apărea în timpul transportului. Deși tratăm obiectele fragile cu atenție și grijă deosebită, în timpul zborului (decolare, aterizare sau turbulențe), intrumentul muzical ar putea fi deteriorat și nu putem preveni aceste situații.

Echipamentul sportiv poate fi transportat numai în cala aeronavei, după achitarea taxei aferente, disponibilă în secțiunea Taxe și Reguli tarifare. Taxa se aplică pentru un echipament complet, chiar dacă acesta este ambalat în huse/ambalaje separate.

 

Echipamentul sportiv trebuie să respecte următoarele limite de dimensiune și greutate: 124 cm x 180 cm x 84 cm și 23 kg.

 

Echipamentul sportiv include următoarele categorii:

- echipament de schi;

- plăci de surf și windsurf;

- echipament de schi nautic;

- seturi de golf;

- echipamente de scufundare;

 

În cazul echipamentului de scufundare, butelia de oxigen trebuie să fie complet goală și nepresurizată.

 

Acest serviciu poate fi adăugat în timpul rezervării sau după confirmarea biletului, în secțiunea Servicii suplimentare - Echipament special.

Bicicletele pot fi transportate numai în cala aeronavei, după achitarea taxei aferente, disponibilă în secțiunea Taxe și Reguli tarifare.

 

Acest serviciu poate fi adăugat în timpul rezervării sau după confirmarea biletului, în secțiunea Servicii suplimentare - Echipament special.

 

Bicicleta trebuie să fie ambalată într-un mod adecvat pentru transportul aerian (de preferință într-o cutie de carton). Roata din față și pedalele trebuie demontate și puse în cadru, iar ghidonul trebuie să fie în aceeași direcție cu cadrul. De asemenea, ambele roți ar trebui să fie dezumflate.

 

Nu se acceptă bicicletele electronice alimentate cu baterii sau segway-urile care nu sunt utilizate ca ajutor de mobilitate pentru persoanele cu mobilitate redusă.

Permitem transportul de arme de foc și muniție pentru vânătoare sau tir sportiv, după achitarea taxei aferente disponibilă în secțiunea Taxe și Reguli tarifare. Taxa se aplică pentru o armă și până la 5 kg de muniție. Serviciul poate fi adăugat în timpul rezervării sau după confirmarea biletului în secțiunea Servicii suplimentare- Echipament special.

 

Armele de foc sunt transportate dezasamblate în conformitate cu legile care reglementează regimul armelor și munițiilor și sunt ambalate corespunzător, separat de muniția aferentă.

 

Pasagerii care transportă arme se pot înregistra doar la aeroport, fără taxe. Pasagerii trebuie să fie prezenți la biroul de check-in cu 2 ore înainte de plecare, pentru a se asigura că au timp suficient pentru toate verificările necesare.

Putem asigura doar transportul urnelor de cenușă în cabină sau în bagajul de cală. În cazul în care urna este transportată în cabină (în locul bagajului de mână), aceasta nu trebuie să depășească limitele bagajului de cabină de 40 cm x 30 cm x 20 cm. Ambalajul trebuie să asigure o etanșeitate și o discreție totală, pe toată durata călătoriei, și să fie confecționat dintr-un material care să permită inspecția cu raze X (fără plumb sau titan). În ambele cazuri, pasagerii trebuie să prezinte toate documentele solicitate de autorități.

Puteți rezerva orice loc disponibil în momentul rezervării, cu condiția să respectați regulile și limitările de siguranță. Taxele pentru toate categoriile de locuri sunt disponibile în secțiunea Taxe și Reguli tarifare.

 

Vă rugăm să rețineți că, din motive de siguranță, pasagerii cu vârsta sub 18 ani, pasagerii cu mobilitate redusă sau care au nevoie de asistență specială, femeile însărcinate, pasagerii care călătoresc cu infanți sau pasagerii care călătoresc cu bagaje de cabină mari (pe un scaun suplimentar) sau cu animale de companie în cabină nu pot ocupa un loc în dreptul ieșirilor de urgență.

 

Locurile pot fi selectate în timpul procesului de rezervare, cu un click pe locul dorit. De asemenea, puteți selecta locurile în orice moment după ce rezervarea este finalizată, accesând rezervarea online în secțiunea Gestionează rezervarea sau în timpul check-in-ului online.

Pentru zborurile din sezonul de iarnă, cu data de călătorie începând cu 27 Octombrie 2024, toate biletele DAN AIR au o nouă structură compusă din pachete tarifare potrivite pentru profile de călătorie variate.

Componența pachetelor tarifare este următoarea:

 

LIGHT

SMART

PREMIUM

 

Cel mai mic tarif

Bagaj de cabină mic (40cm x 30cm x 20cm)

Check-in online cu 72H înaintea zborului

 

 

Locuri preferentiale (exceptând cele cu spațiu suplimentar la picioare)

Bagaj de cabină mic (40cm x 30cm x 20cm)

1x Bagaj de cală max. 23 kg

Check-in online cu 72H înaintea zborului

 

 

Locuri preferențiale gratuite

Bagaj de cabină mic (40cm x 30cm x 20cm)

Bagaj de cabină mare (55cm x 40cm x 20cm)

1x Bagaj de cală de max. 32kg

Check-in online cu 72H înaintea zborului

Check-in la aeroport gratuit

Schimbare de rută sau dată fără taxă de modificare

 

 

Bagajul de cabină – toate pachetele tarifare conțin bagaj mic de cabină (40cm x 30cm x 20cm) pentru toți pasagerii adulți sau copiii care călătoresc pe loc individual. Acesta trebuie să încapă sub scaunul din fața dumneavoastră. Produsele duty-free pot fi transportate separat de bagajul de cabină.

Pentru tariful Premium pasagerii pot transporta suplimentar un bagaj mare de cabină cu dimensiunile 55cm x 40cm x 20cm. Acesta va fi transportat în compartimentul de bagaje de deasupra scaunelor.

Infanții (copii cu vârsta cuprinsă între 7 zile și 2 ani la data zborului) nu au inclus bagajul de cabină. Aceștia au dreptul de a transporta gratuit un bagaj de cală de maximum 23 kg sau un cărucior.

Vă recomandăm să transportați toate obiectele de valoare (documente, bani, bijuterii, dispozitive electronice) în bagajul de cabină.

În cazul în care vă prezentați la poarta de îmbarcare cu un bagaj care depășește greutatea și/sau dimensiunile maxime admise, acesta va trebui transportat în cală contra unei taxe pentru procesarea urgentă a bagajelor. Taxa se aplică pentru fiecare bagaj, pentru fiecare pasager și pentru fiecare zbor și poate fi verificată în secțiunea Taxe și Reguli tarifare.

De asemenea, vă rugăm să rețineți că spațiul în compartimentul de deasupra capului poate fi limitat în cazul zborurilor cu grad de ocupare mare, astfel încât este posibil să fim nevoiți să vă transportăm bagajele de mână în cala aeronavei. În acest caz transportul se va efectua fără a percepe alte taxe pentru bagaje.

 

Bagajul înregistrat - Bagajul de cală este disponibil în două variante de greutate, 23 kg, respectiv 32 kg și poate fi achiziționat în cadrul unui pachet tarifar (Smart sau Premium) sau ca serviciu suplimentar separat.

Greutatea bagajului înregistrat nu poate fi cumulată între doi sau mai mulți pasageri. În cazul în care un bagaj depășește greutatea maximă sau dacă vă prezentați la biroul de check-in cu un bagaj suplimentar, vi se va percepe o taxă de excedent la (detalii în secțiunea Taxe și Reguli tarifare).

Dacă intenționați să călătoriți cu bagaje suplimentare, puteți transporta până la 4 bagaje pentru fiecare pasager. Puteți rezerva bagajele suplimentare în avans, în timpul procesului de rezervare sau ulterior, prin modificarea rezervării. Pentru a face acest lucru, trebuie să accesați rezervarea online în secțiunea Gestionază rezervarea, unde veți folosi codul de rezervare și numele dvs. de familie ca și criterii de căutare.

După accesarea rezervării, trebuie să faceți clic pe butonul Servicii Adiționale, să adăugați bagajul dorit și să efectuați plata.

Abonează-te la Newsletter

Află informații și cele mai noi oferte pentru destinațiile tale favorite!

Întrebări frecvente

Găsește rapid și ușor răspunsurile la întrebările tale!

După ce ați plătit rezervarea, pe ecran va fi afișată o confirmare și vă va fi trimisă prin e-mail.

Fie că doriți să vă bucurați de priveliștea de pe scaunul de la fereastră, să profitați de flexibilitatea unui loc pe culoar sau pur și simplu să arătați întreaga familie împreună, puteți selecta locurile pe care le doriți atunci când vă rezervați biletele. Selectarea locurilor este posibilă pe site-ul companiei, la secțiunea "Meniu" -> "Rezervare locuri".

În cazul unei modificări voluntare, locul achitat anterior nu se transferă pentru data nouă de zbor. Suma achitată anterior pentru rezervarea locului nu se rambursează.

Pentru a vă schimba biletul, în funcție de tipul de tarif aplicat, veți plăti o taxă de schimbare. Dacă vă schimbați biletul la o clasă superioară, veți plăti, de asemenea, diferența dintre tariful inițial și noul tarif, cu condiția să existe locuri disponibile.